Truckutbildning hos truckutbildarna

Vill du vidareutbilda dig? I Sverige finns stora möjligheter att utbilda sig inom teoretiska och praktiska ämnen.

På gymnasiet läste jag verkstadsteknisk linje, eftersom jag gillar att meka med bilar och är lite mer praktiskt lagd. Böcker kan jag läsa när det är nödvändigt, men jag slipper helst. Under gymnasiet hade jag en EPA-traktor hemma. Mekade med den nästan varje dag efter skolan. Blev rätt duktig på meka efter ett tag och började lära mig hur man fixade olika fel på traktorn.

Efter gymnasiet uppgraderade jag min EPA-traktor till en bil. En Volvo 740 blev min nya följeslagare på vägarna kring Göteborg. Jag var inte riktigt nöjd med hästkrafterna i bilen så det blev lite trimning av motorn hemma i garaget. När jag slutade på gymnasiet började jag jobba som serviceman på en bensinmack. Det var kul att börja jobba och man hade trevliga kollegor på jobbet. Nu har jag slutat på bensinmacken och arbetar som truckförare på ett lager inne i Göteborg. Gick en truckutbildning hos Truckutbildarna här i Göteborg. Riktigt bra utbildning med en duktig lärare som höll i kursen. Kan varmt rekommendera deras kurser om du är sugen på att jobba som truckförare.

I mitt nuvarande jobb kör jag truck. Det är även lite administration, men det är okej. Att köra truck passar mig perfekt och jag tror att det är ett jobb jag kommer behålla i framtiden. Kanske byter jag arbetsgivare, men jag vill gärna fortsätta köra truck.

Ska börja en ny kollega nästa vecka. Hon har tydligen också gått en truckutbildning hos Truckutbildarna. Dock var den kursen i Skara och inte i Göteborg. Den nya kollegan verkar juste och har tidigare arbetat som lastbilsförare under ett par år i Norge. Jag har många vänner som provat på att jobba i Norge de senaste åren. Flertalet har jobbat med försäljning, men några har även arbetat som lagerarbetare och truckförare.