Viktigt med mc service innan sommaren

Att vara ute med motorcykeln så här års är en dröm för många, om inte alla Mc-ägare. Så här års kan man känna doften av nyklippt gräs, havsbad och jordgubbar när man kör på Sveriges vägar.

Vad man dock ska tänka på innan man sätter sig på hojen och drar iväg flera mil är att ta in motorcykeln på service. En professionell mc service kan se till så att fordonet är i topp trim innan första metrarna har rullat.

Ska man exempelvis på tur i Europa, är motorstopp inte det roligaste man kan vara med om direkt. Det samma gäller motorstopp i Sverige, eller för den delen något av alla möjliga fel som en verkstad kan upptäcka innan det är för sent. Hos en verkstad är det också möjligt att byta däck (om man känner att man behöver detta), ändra motorcykelns inställningar med hjälp av en så kallad Dynojet, samt få tips på småsaker som man faktiskt kan fixa själv. Ett av dessa är att byta däck, vilket om man har de rätta verktygen, går att göra helt själv. Till skillnad från en bil, är det mycket lättare att byta däcken på en motorcykel.

När ni sedan är ute och åker med hojen är det viktigt att tänka på säkerheten. Ha alltid på er hjälm när ni åker, även ifall landet ni är i inte har det som krav (Australien är ett sådant land). Se också till att ha på er riktiga kläder när ni åker, även fast det är varmt. Att ramla i shorts och linne gör mycket ondare än att ramla i full MC-utstyrsel. För att inte tala om farligare. Använd skydd som tål smällar.

När ni nu har fått hojen servad och ni har på er rätt kläder, kan ni ge er ut i det vackra vädret. Trevlig resa!